Το νέο “ή αυτοί ή εμείς” του Τσίπρα: Με σημαία το διχασμό και γραμμή τον λαϊκισμό
Με το δίλημμα «μνημόνιο - αντιμνημόνιο» να έχει χαθεί εκείνο το καλοκαίρι του 2015 που ο ίδιος έφερε στη χώρα το 3ο αχρείαστο και χειρότερο (αφού κόστισε πάνω από 100 δισ.) και τους πολίτες να του δίνουν σαφή απάντηση το καλοκαίρι του 2019 όταν πριν τις εκλογές τους καλούσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν για να οδηγήσει τη χώρα στην... ανάπτυξη, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει να επαναφέρει τη διχαστική, εμφυλιοπολεμικού τύπου, ρητορική και το σύνθημα "ή αυτοί ή εμείς". Το "δημοκρατία ή έκτροπή" δύναται να αποτελέσει τη βάση για τη σκανδαλολογία, την καταστροφολογία και τη λασπολογία, ώστε να ο λαϊκισμός που εκπέμπεται από την Κουμουνδούρου, να λάβει σάρκα και οστά στο δρόμο προς τις εκλογές.
Στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε με σαφήνεια τις προθέσεις ακόμη και για όσους πίστευαν ότι μπορεί να αναδείξει ένα προφίλ ηγετικό άμεσα συνδεδεμένο με τις ανάγκες των πολιτών και της ίδιας της χώρας σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικών και οικονομικών αλλαγών που συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα, το παρόν και το μέλλον στο οποίο προσβλέπει η πλειοψηφία προκειμένου να μην επανέλθει σε καταστάσεις ανάλογες με αυτές που βίωσε από το 2010 και μετά.
Στο κυβερνητικό έργο αντιπαραθέτει καταστροφολογία ως μια άλλη Κασσάνδρα που βλέπει διαρκώς χειμώνες κόλαση και καλοκαίρια δραματικά. Κάτι που δυστυχώς για τον ίδιο τελικά αποτελεί αντιπαράθεση με την πραγματικότητα που καταγράφεται, δύσκολη μέν, σίγουρα όμως όχι καταστροφική. Αντιθέτως όλα τα στοιχεία συνηγορούν σε μια αλλαγή σελίδας, η οποία μάλιστα έχει αντίκτυπο θετικό στις ζωές των πολιτών. Και είναι αλήθεια ότι οι απανωτές κρίσεις και κυρίως αυτή της πανδημίας και της ενέργειας σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια "χτύπησαν" κοινωνικές ομάδες, διατηρήθηκε όμως η κοινωνική συνοχή και δημιουργήθηκαν συνθήκες ανάπτυξης.
Δείτε περισσότερα εδώ: tomanifesto.gr