Νέες εικόνες από το Τσερνόμπιλ αποκαλύπτουν τη φρίκη της έκρηξης -Καινούργιο συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ
Άγνωστες φωτογραφίες από το Τσερνόμπιλ αποκαλύπτουν τη φρίκη μέσα από το νέο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ «Chernobyl: The Lost Tapes».
Νέα πλάνα από το Τσερνόμπιλ δείχνουν την έκταση της φρίκης μέσα στη ζώνη της πυρηνικής έκρηξης, με μωρά που γεννήθηκαν με σπαρακτικές γενετικές ανωμαλίες και άτομα που αφέθηκαν να πεθάνουν μόνα τους σε θαλάμους νοσοκομείων.
Οι συγκλονιστικές νέες εικόνες δείχνουν παιδιά να πεθαίνουν από λευχαιμία και σπάνιους καρκίνους ενώ οι αγαπημένοι τους παρακολουθούσαν και μωρά να γεννιούνται με ολόκληρο το κάτω μέρος του σώματός τους ενωμένο σαν ουρά ψαριού.
Το ντοκιμαντέρ Chernobyl: The Lost Tapes του James Jones καταγράφει τη φρίκη της πυρηνικής καταστροφής μέσα από πρόσφατα ανακαλυφθέντα αρχειακά πλάνα και προσωπικές συνεντεύξεις.
Μεταξύ των πιο ανατριχιαστικών αποκαλύψεων είναι ο αντίκτυπος που είχε η καταστροφή, η οποία εκτυλίχθηκε στην πολυσύχναστη σοβιετική εργατούπολη Πριπιάτ στις 26 Απριλίου 1986, στα παιδιά και στους άνδρες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πρώτης γραμμής.
Μια εικόνα που αποκαλύφθηκε δείχνει ένα νεογέννητο μωρό σε θερμοκοιτίδα με πράσινες κηλίδες στο σώμα του. Μια άλλη δείχνει ένα χλωμό, φαλακρό παιδί να τρεκλίζει σε έναν διάδρομο άρρωστο με μια σπάνια μορφή καρκίνου που υποπτεύονται ότι οφείλεται σε δηλητηρίαση από ακτινοβολία, και ένα άλλο να κλαίει καθώς βρίσκεται σε ένα κρεβάτι και το παρηγορεί η οικογένειά του.
Κατά τη διάρκεια της καταστροφής, τα τοπικά νοσοκομεία είδαν μια τεράστια αύξηση των ανωμαλιών κατά τη γέννηση, με νεογέννητα που έπασχαν από καρκίνο των επινεφριδίων και του θυρεοειδούς, τη γέννηση των λεγόμενων "σειρήνων" - μωρά με ολόκληρο το κάτω μέρος του σώματός τους ενωμένο σαν ουρά ψαριού - και ακόμη και ένα μωρό με δύο κεφάλια.
Παρά το γεγονός ότι τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα με ενήλικες και παιδιά που υπέφεραν από τις φρικτές συνέπειες της ραδιενεργού ακτινοβολίας, η σοβιετική κυβέρνηση απαγόρευσε στους γιατρούς να συνδέσουν οποιαδήποτε ασθένεια με τη νόσο της ραδιενέργειας, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα συμπτώματα ήταν ψυχολογικά και οφείλονταν στην "ακτινοφοβία" - το φόβο της ακτινοβολίας.
Ένας διακεκριμένος επιστήμονας εμφανίζεται να διακηρύσσει: «Το ατύχημα στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ δεν είχε καμία επίπτωση στην υγεία του πληθυσμού».
Δείτε περισσότερα εδώ:
https://www.iefimerida.gr/stories/tsernompil-ntokimanter-nees-eikones-frikis