Άπλωσε τον κιμά σε πυρέξ και έβαλε πάνω 5 αυγά με τυρί - Λίγη ώρα αργότερα έγινε το έλα να δεις

2022-11-20

Μία συνταγή για εσάς που βαριέστε τα πολλά πολλά και επιθυμείτε ένα γρήγορο και γευστικό αποτέλεσμα στην μαγειρική σας. Υπάρχει λύση και σας περιμένει να την δοκιμάσετε. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό υλικό που κάνει αφράτα και ζουμερά τα μπιφτέκια.

Υλικά

  • 1200 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό
  • 5 αβγά βρασμένα, σφιχτά
  • 200 γραμμ. Γραβιέρα, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 200 γραμ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1 μήλο λιωμένο στο μούλτι με λίγο νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένες στο μούλτι
  • 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. Σούπας ρίγανη
  • 3-4 κουτ. Σούπας ξύδι
  • αλάτι - πιπέρι

Για τις πατάτες

  • 10 πατάτες
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Βάζετε τον κιμά σε μια λεκάνη και ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ψωμί, το μήλο, το σκόρδο, τα αβγά, το μαϊντανό, την μουστάρδα, τη ρίγανη, το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά, το σκεπάζετε και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Λαδώνετε ένα πυρέξ ή ένα ταψί, απλώνετε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο που να χωράει και να σκεπάζει τα αβγά και το τυρί της γέμισης.
  • Βάζετε τα αβγά στο κέντρο σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο και κατά μήκος δίπλα στα αβγά και τοποθετείτε δίπλα τα μπαστουνάκια γραβιέρας.
  • Τυλίγετε προσεκτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά και έπειτα την άλλη, προσπαθώντας να καλύψετε με αυτόν τον τρόπο ομοιόμορφα τα αβγά με τη ζύμη.
  • Προσθέτετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπόλ, ρίχνετε μέσα την μαρινάδα και ανακατεύετε. Στη συνέχεια τις απλώνετε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, λίγο νερό και σκεπάζετε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στον αέρα για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει.
  • Κόβετε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύεται με τις πατάτες.
  • Πηγή: https://www.athensmagazine.gr
AGIOS DIMITRIOS NEWS Πολιτικη,Οικονομια,Κοινωνια,Πολιτισμος,Αθλητισμος
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2021
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.