5 καντίνες για όλες τις ώρες στον Πειραιά

2022-01-26

Η ανάπλαση του ουρανοξύστη του Πειραιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, η αναβίωση της Τρούμπας, οι νέες πιάτσες που ξεφυτρώνουν από το λιμάνι μέχρι το Πασαλιμάνι, το Μικρολίμανο, τη 2ας Μεραρχίας και τα περίχωρα της αγοράς της Σωτήρως, μας δίνουν διαρκώς νέους λόγους για να επιλέξουμε τον Πειραιά για την έξοδο και τη βόλτα μας. Μαγαζιά που χρονολογούνται από τη δεκαετία του '30 με παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα, καφενεία άλλης εποχής, cafe του σήμερα και all day, εστιατόρια με σύγχρονη ελληνική κουζίνα, junk food και μπεργκεράρες, ρώσικα πιροσκί, έθνικ γεύσεις από τη λατινική Αμερική, ιταλικά εστιατόρια, γλυκοπωλεία, φούρνοι, εργαστήρια χαλβά, τσιπουράδικα, ψαροταβέρνες, oyster bars, cocktail bars, wine bars . Η λίστα δεν τελειώνει. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με το street food στην πιο ατόφια του εκδοχή. Σήμερα, θα πάμε μια βόλτα στις καντίνες του Πειραιά.

Πρώτη στάση, η Ακτή Μιαούλη. Κεντρικό σημείο, που την ημέρα με τις ναυτιλιακές εταιρίες, τα γραφεία, και τα πλοιαράκια που φεύγουν για Αργοσαρωνικό, συναντάς κίνηση και πολυκοσμία. Το βραδάκι, που πέφτουν οι ρυθμοί και ο γαλάζιος τρούλος του Αγίου Νικόλα φωτίζεται, ακριβώς απέναντι από την εκκλησία, βρίσκεται το Story Streat, η καντίνα που ψηφίζει «χειροποίητο».

Τι κι αν το βράδυ που βρέθηκα εκεί έπεφταν οι κεραυνοί βροχή και σιγόβραζε μεγάλη καταιγίδα, ο ένας μετά τον άλλο οι περαστικοί σταματούσαν τα αμάξια και τα μηχανάκια τους έξω από την καντίνα με τα λιγοστά τραπεζάκια στην πίσω της μεριά.

Δοκιμάσαμε το αρμένικο σάντουιτς και εκείνο με τη χοιρινή πανσέτα. Το πρώτο είχε χειροποίητο κεμπάπ ζουμερό και αρμένικο σουτζούκι πικάντικο, ελαφρώς καυτερό και πολύ πολύ νόστιμο. Η χειροποίητη σάλτσα από κόκκινες γλυκιές πιπεριές, σε συνδυασμό με τη σάλτσα γιαουρτιού έφερναν απόλυτη ισορροπία. Στο δεύτερο, η πανσέτα ήταν μαριναρισμένη και ζουμερή, συνδυάστηκε ωραία με ζαμπονοσαλάτα και σωστά ψημένο μπέικον. Και στα δύο σάντουιτς δεν έλειπαν φρέσκα λαχανικά για τη δροσιά, λιωμένο τυρί και τραγανές πατάτες κομμένες στο χέρι με μπόλικη πάπρικά. Το ψωμάκι τους αφράτο, φρέσκο και με γλυκιά γεύση. Και δεν ξέρω αν ανέφερα ότι τα σάντουιτς της καντίνας έχουν μήκος 30 εκατοστά.

Θα επιστρέψω για να δοκιμάσω σε μπέργκερ ή σάντουιτς το φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλου (μαρινάρεται σε ξινόγαλα,μέλι και μπαχαρικά), με το μυστικό δικό τους πανάρισμα που φημίζεται για το «κρατς» του και το χωριάτικο λουκάνικο με πράσο.

Info
Ακτή Μιαούλη, Άγιος Νικόλας
Ωράριο λειτουργίας 18.00-06.00
Ωράριο ντελίβερι 18.00-04.00
Τηλ. 2100107239, 6988283787

Δείτε περισσότερα σημεία εδώ:

https://www.olivemagazine.gr/


AGIOS DIMITRIOS NEWS Πολιτικη,Οικονομια,Κοινωνια,Πολιτισμος,Αθλητισμος
Διατηρούνται όλα τα δικαιώματα 2021
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε
Χρησιμοποιούμε τα cookies για να εξασφαλίσουμε την σωστή λειτουργία και ασφάλεια των ιστοσελίδων μας και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Προχωρημένες ρυθμίσεις

Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας για τα cookies εδώ. Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις παρακάτω κατηγορίες και αποθηκεύστε τις επιλογές σας.

Τα απαραίτητα cookies χρειάζονται για την ασφαλή και σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας και της διαδικασίας εγγραφής.
Τα cookies λειτουργίας (functional cookies) απομνημονεύουν τις προτιμήσεις σας για την ιστοσελίδα μας και επιτρέπουν την προσαρμογή της.
Τα cookies απόδοσης (performance cookies) ελέγχουν την απόδοση της ιστοσελίδας μας.
Τα marketing cookies μας επιτρέπουν να μετρήσουμε και να αναλύσουμε την απόδοση της ιστοσελίδας μας.